Brzorastuće stablo za hlad

Za ljetnih dana strašno visoke temperature, vrućina i direktno sunce često smanjuju kvalitetu života a ponekad ga otežava do krajnosti. Stablo je najbolje i najljepše rješenje za prirodno zasjenjivanje a paulovnija prednjači zbog svoje brzine rasta i jednostavnosti uzgoja koje garantira praktično 100% uspješnost.  Enormno veliki listovi i brzina rasta daju brz i duboki hlad.

Korijenje ovog stabla raste u dubinu pa ne radi štetu na obližnjim kućama, parkinzima, ogradama i dr.  Brzim rastom koji je moguć preko 5 m u sezoni jamči dobar hlad već u 2. godini.

Visinu krošnje sami određujete trganjem zaperaka koji su začeci grana tako da isto stablo može poslužiti kao zaštita od sunčeve svjetlosti ali i zaštita od neželjenih pogleda
Nakon treće godine cvijeta prekrasnim grozdastim cvjetovima.

Od 2013. g. paulovnije iz našeg rasadnika nalaze se po cijeloj regiji pa sa sigurnošću možemo reći da imao izvanredne rezultate od kontinentalnih do krajeva u neposrednoj blizini mora.
Za najbolji hlad preporučamo jednogodišnji korijeni paulovnije koji možete odmah naručiti  ili se predbilježiti putem obrasca za narudžbu  kako biste na vrijeme obavili sadnju.

Za sve one koji u jesen muku muče s lišćem koje otpada paulovnija je idealna jer njeno lišće otpadne u roku od dan-dva, odmah nakon prvog jačeg mraza.
Paulovnija je najljepše ukrasno stablo za hlad.