Korijeni paulovnije

Jednogodišnji korijeni paulovnije su predviđeni za sadnju na površinama na kojima  se neće koristiti sustav navodnjavanja ispod folija. Korijeni su stari 8-9 mjeseci.

Osim zbog svoje veličine ovi korijeni su pogodni za polja bez navodnjavanja i zbog toga što svi imaju na sebi ektomikorizu. Ektomikorize svojim tankim hifama (puno tanje od korijenovih dlačica) fizički povećavaju površinu korijena u nekim slučajevima čak i više stotina puta te ulaze u najsitnije pore zemlje. Time olakšavaju upijanje vode i hranjivih tvari iz tla. Apsorbira višak vode iz tla i predaje ju stablu u sušnom razdoblju. Također složenije spojeve u tlu, koje biljka ne može iskoristiti, razgrađuju na jednostavnije, slične onima u NPK gnojivima. Znanstveno je dokazano da je Ektomikoriza najbolje prirodno rješenje za povećanje prinosa drvne mase.

Zbog svoje snage jednogodišnji korijen daje nevjerojatne rezultate u rastu te je najbolji način da u najkraćem vremenu postignete hlad, ukrasni drvored ili svoju „šumu za ogrijev“.