Proizvodi i usluge

Naše sadnice paulovnije su hibridi vrsta tomentosa i fortunei  (Hibrid 9501) i potječu iz sjeveroistočnog dijela Kine koje ima temperature identične našima (uobičajeno od -20 do 40`C). Bez problema može podnijeti i nekoliko dana nižih temperatura (-25`C). Ovaj hibrid je napravljen za potrebe plantažnog  uzgoja za drvo (kao sirovinu)  i preuzeo je od tomentose i fortunei najbolje karakteristike. Izrazito brzi rast s konstantnim promjerom debla gotovo cijelom visinom. 

 

Sadnice radimo isključivo iz čvrstog komada korijena dimenzija od 8 do 15 cm i promjera od 1 do 2 cm. Sadnica ima jedan ili više mladih zelenih izdanaka od 5 do 10 cm (što garantira praktično 100% uspjeh prilikom ukorjenjavanja). Sve naše mlade sadnice obogatili smo  mikorizom, preciznije rečeno EKTOMIKORIZOM koja je uzgojena upravo za paulovnije.

Sadnice koje proizvodimo imaju čvrsti korijen za razliku od sadnica dobivenih  invirto postupkom iz lista ili uzgojem iz sjemena koje imaju slabiji sustav korijenovih dlačica. 

Čvrsti korijen se neće oštetiti u transportu niti prilikom polaganja u zemlju a u slučaju mraza će sigurno preživjeti i pustiti mladi zeleni izdanak kada temperatura prijeđe 15 C. 
Sadnice bez čvrstog korijena ne mogu preživjeti mraz.
Sadeći naše sadnice ne riskirate da vam propadne investicija i trud zbog mraza. Osim toga snaga čvrstog korijena osigurava brži rast.
Za sadnice iz korijena odlučuju  se oni koji uzgoju paulovnija pristupaju ozbiljno i odgovorno!

 Unaprijedili smo i oplemenili sve naše mlade sadnice i jednogodišnje korijene mikorizom, preciznije rečeno EKTOMIKORIZOM koja je uzgojena upravo za paulovnije.

Naše sadnice paulovnije su hibridi vrsta tomentosa i fortunei i potječu iz sjeveroistocnog dijela Kine koje ima temperature identične našima (uobičajeno od -20 do 40`C). Bez problema može podnijeti i nekoliko dana nižih temperatura (-25`C). Ovaj hibrid je napravljen za potrebe plantažnog uzgoja za drvo (kao sirovinu)  i preuzeo je od tomentose i fortunei najbolje karakteristike. Izrazito brzi rast s konstantnim promjerom debla gotovo cijelom visinom. Ima srednje široku krošnju koja omogućuje sadnju na malim razmacima. Važna karakteristika naseg hibrida je da se ne razmnožava samostalno u prirodi.

Naša klima se, od klime autohtonog područja iz kojeg potječe jedino razlikuje u padalinama od lipnja do kolovoza. Iz tog razloga predlažemo osiguravanje dovoljne količine vode sustavom navodnjavanja kap na kap ispod folije.

Neosporne prednosti naših sadnica paulovnije

  • Genetska kopija izvorne biljke  - uzgojena sadnica genetska je kopija stabla “majke“, što joj garantira iste  karakteristike stabala iz našeg rasadnika.
  • Višegodišnja  selekcija - svake godine odabiremo najbolja stabla  i od njih radimo nove sadnice (usavršavanje genetskog materijala).
  • Fizička "sigurnost" koja se odnosi na eventualni  mraz i oštećenja pri transportu ili pri sadnji - uspjeh 99,9 %
  • Obogaćene Ektomikorizom - povećava adsorpciju vode i hranjivih tvari iz zemlje te time znatno ubrzava rast -  link
  • Ne razmnožava se iz sjemena u prirodnim uvjetima - naš hibrid nije prijetnja ekosustavu (niti susjednim njivama)
  • Domaći proizvod – najveći smo domaći proizvođač sadnog materijala paulovnije
  • Znanstveno-stručna podrška i nadzor - stručna suradnja s izv. prof. doc.dr.sc. Damirom Drvodelićem sa Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu
NARUČI

Jednogodišnji korijeni paulovnije su predviđeni za sadnju na površinama na kojima  se neće koristiti sustav navodnjavanja ispod folija. Unaprijedili smo i oplemenili sve naše jednogodišnje korijene mikorizom, preciznije rečeno EKTOMIKORIZOM koja je uzgojena upravo za paulovnije.

Zbog svoje snage jednogodišnji korijen daje nevjerojatne rezultate u rastu. To je najbolji način da u najkraćem vremenu postignete hlad, ukrasni drvored ili svoju „šumu za ogrijev“.

NARUČI

Nudimo procijenu troškova sustava za navodnjavanje ovisno o površini i konfiguraciji terena. Procijena se odnosi na sustav navodnjavanja od spremnika vode (bunar, spremnici, bazeni...) prema plantaži, a ne uključuje cijene za osiguravanje vode na plantaži. To je zato što za to mogu biti ogromne razlike u troškovima ovisno o dubini na kojoj se nalazi voda, udaljenosti od terena i drugim faktorima. Za taj dio možemo vas savjetovati.

NARUČI

U ponudi se nalaze isključivo proizvodi provjerenih dobavljača čije smo proizvode i sami koristili na svojim plantažama.

Osiguravamo sav potreban materijal za izradu sustava za navodnjavanje po najpovoljnijim cijenama (folije, crijeva, cijevi, spojnice, koljena, pumpe...)

NARUČI