Sadnice paulovnije

 

Sadnice radimo isključivo iz čvrstog komada korijena dimenzija od 8 do 15 cm i promjera od 1 do 2 cm. Sadnica ima jedan ili više mladih zelenih izdanaka od 5 do 10 cm (što garantira praktično 100% uspjeh prilikom ukorjenjivanja). Sve naše mlade sadnice obogaćene su ektomikorizom koja je uzgojena upravo za paulovnije (uključeno u cijenu).

Isporuku sadnica svake godine započinjemo polovicom svibnja i traje do početka srpnja odnosno do isteka zaliha.

Prilikom donošenja odluke treba li krenuti s uzgojem paulovnije, treba znati da je podizanje plantaža paulovnije ozbiljan posao pa tako i financijska investicija.

Najveći dio investicije su kvalitetne sadnice i baš zato treba odabrati vrhunske jer će se u protivnom, nakon nekoliko godina vidjeti propusti i na kraju podbačaj.

Ono što sada sadimo ubirat ćemo za 8-9 godina, a tada neće biti mogućnosti za ispravljanje greške. Dakle ispravljanja grešaka nema, već samo kretanje od početka uz veće troškove što uključuje i vađenje korijena loših sadnica, nakon nekoliko izgubljenih godina.

Stranica za narudžbu

Kako mora izgledati sadnica paulovnije

Sadnica paulovnije 

Sadnica paulovnije

Sadnice paulovnije moraju biti maksimalne visine do 15 cm. Debele stabljike.  Listovi moraju biti debeli, tamnozeleni sa vidljivim “dlačicama” a u čaši mora biti  korijenov isječak  dim. od 8 do 15 cm i promjera od 1 do 2 cm.  Za 16. mjeseci nakon sadnje uz adekvatnu njegu izgledat će impresivno. 

5 mjeseci nakon čepiranja

samo 5 mjeseci nakon čepiranja

Neosporne prednosti naših sadnica paulovnije

  • Genetska kopija izvorne biljke  – uzgojena sadnica genetska je kopija stabla “majke“, što joj garantira iste  karakteristike stabala iz našeg rasadnika.
  • Višegodišnja  selekcija – svake godine odabiremo najbolja stabla  i od njih radimo nove sadnice (usavršavanje genetskog materijala).
  • Fizička “sigurnost” koja se odnosi na eventualni  mraz i oštećenja pri transportu i sadnji – uspjeh 99,9 %
  • Obogaćene Ektomikorizom – povećava adsorpciju vode i hranjivih tvari iz zemlje te time znatno ubrzava rast
  • Ne razmnožava se iz sjemena u prirodnim uvjetima – naš hibrid nije prijetnja ekosustavu (niti susjednim njivama)
  • Domaći proizvod – najveći smo domaći proizvođač sadnog materijala paulovnije
  • Znanstveno-stručna podrška i nadzor – stručna suradnja s izv. prof. doc.dr.sc. Damirom Drvodelićem sa Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu
Sadilica za paulovnije
Ručno izrađena sadilica za sadnju paulovnija

Ulaganja 
Paulovnija se eksploatira u četiri ciklusa a  prilikom donošenja odluke treba li krenuti u posao uzgoja paulovnije, treba znati da je potrebno osigurati navodnjavanje te da se za ozbiljna ulaganja u plantaže trebaju saditi najkvalitetnije sadnice. Ono što sada sadimo ubirat ćemo za nekoliko godina, a tada neće biti mogućnosti za ispravljanje greške koju bismo mogli učiniti sada. Tablica ulaganja nalazi se na poveznici 

Za sve dodatne informacije i upite kontaktirajte nas putem broja 091.4421.287 ili na 
e-mail: info@paulovnija.hr
Stranica za narudžbu
Contact Us Icon

Velika nam je želja da  se nitko ne razočara u paulovniju jer ona to ne zaslužuje, već naprotiv, ima veliki potencijal ukoliko se njenom uzgoju pristupi ozbiljno i odgovorno.