Izjava o zaštiti i prikupljanju podataka, privatnosti, dijeljenju osobnih podataka te načinu informiranja i brisanja osobnih podataka

Izjava o zaštiti i prikupljanju podataka, privatnosti, dijeljenju osobnih podataka te načinu informiranja i brisanja osobnih podataka

1. Izjava o privatnosti

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za Mirtalis d.o.o.. primjenjuje se od 25. svibnja 2018. Korištenjem naših usluga povjeravate nam svoje podatke. Ova Izjava opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Za obradu podataka odgovoran je:

Mirtalis d.o.o..
Visoka 20, 10000 zagreb
Tel. +385 91 2545898

Povjerenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je putem:
e- pošte za kontakt: info@mirtalis.hr

Napomena: „Zaštita osobnih podataka“

Vaša privatnost nam je važna i želimo da se pri posjeti našim stranicama osjećate sigurno. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Zaštita podataka koja se nalazi na dnu naše web stranice.

Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Paulovnija.hr koristi tzv. “kolačiće” (eng. cookies). U tekstu u nastavku možete saznati više o kolačićima, kako ih koristimo i kako ih možete kontrolirati.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s našom obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute u obavijesti o kolačićima u kojem imate mogućnost za opt out, kako bi se neki ili svi kolačići s ove web stranice prestali pohranjivati na vaš uređaj.

Mirtalis d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza te Vas informira o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje mogućnost izbora o upotrebi podataka, uključujući mogućnost odluke želite li ili ne da se Vaše ime ukloni s lista koje se koriste za korespondenciju i marketinške aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

2. Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Tijekom vašeg posjeta web stranici paulovnija.hr određene vrste informacija, koje mogu uključivati naziv operacijskog sustava koji koristite, naziv preglednika, vrsta uređaja preko kojeg posjećujete našu stranicu itd. Koristimo te informacije kako bismo poboljšali svoju stranicu i vaše korisničko iskustvo te ih koristimo isključivo u te svrhe ili u svrhe vlastitog marketinga. Podatke ne prosljeđujemo. Također, sve ostale informacije koje nam dobrovoljno pružite na našoj stranici za kontakt ili komentiranjem na naše članke su sigurne.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

3. Osnovni konteksti u kojima se izvodi obrada

Centralna baza osoba koje su nas kontaktirale preko web stranice

Kolačići i web analitika
Izravni marketing

4. Centralna baza osoba koje su nas kontaktirale preko web stranice

Vaše osobne podatke ne pohranjujemo u bazi podataka web stranice kada postavite neki upit ili zatražite ponudu, već nam osobni podaci stižu direktno na email adresu koju vide samo ovlaštene osobe zaposlene u tvrtki, a  ako se uključite u određene aktivnosti na našoj stranici, kao što je pretplata na newsletter, objava komentara na članak, vaši će podaci biti spremljeni u bazu podataka web stranice zajedno sa Vašim kolačićima. Ovisno o vrsti aktivnosti, najčešće s nama dijelite informacije kao što su ime, prezime, mail adresa, telefonski broj ili neka druga vrsta kontakta te podaci o tvrtki/ obrtu.

Ove podatke obrađujemo po potrebi u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama i ispunjenja Vaših ostalih zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, prema uputama objašnjenima u daljnjem tekstu. Podaci su dostupni samo i isključivo onim djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla.

Za pripremu i sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i službena adresa, kako bismo Vas mogli identificirati i e-mail adresa na koju ćemo vam poslati ponudu. Za izdavanje ponude u svrhu izdavanja R1 računa tvrtkama, obrtnicima i samostalnim zanimanjima, potreban nam je OIB.

Aktivna uloga korisnika i/ili kupca u zaštiti privatnosti ogleda se u davanju privola kao dobrovoljnog, posebno informiranog i nedvosmislenog izražavanja želja ispitanika kojima on izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka. Upravljanje privolama podrazumijeva mogućnost da korisnik i/ili kupac aktivnom i nedvosmislenom radnjom ovlasti Društvo na prikupljanje i obradu pojedinih osobnih podataka u jednu ili više svrha (privola ispitanika), odnosno da na jednak način povuče ranije danu privolu radi prikupljanja i obrade osobnih podataka, u jednu ili više svrha

5. Kolačići i web analitika

Na našoj web stranici upotrebljavamo nužne i funkcionalne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga te se koristimo marketinškim kolačićima u svrhu korištenja ponovnog marketinga na prikazivačkim mrežama te oglašavanju na društvenim mrežama.

Kolačić je mala datoteka koja sadrži niz znakova koja se šalje na Vaše računalo kada posjetite web stranicu. Kada ponovno posjetite web stranicu, kolačić omogućava da stranica prepoznaje Vaš preglednik. Kolačići se u pravilu ne koriste za pohranjivanje osobnih podataka, ali se mogu koristiti za stjecanje uvida u korisničke sklonosti i druge podatake. Možete postaviti svoj preglednik da odbija sve kolačiće ili da Vas upozori kada se kolačić pošalje. Međutim, neke značajke web stranice ili usluge ne mogu ispravno funkcionirati bez kolačića pa preporučujemo da ih prihvaćate kako bi u potpunosti iskoristili mogućnosti naše web stranice.

 

Sve o kolačićima i kako ih isključiti možete pročitati na sljedećoj adresi : https://cookiesandyou.com/

6. Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka.

Google Analytics Universal koristi “kolačiće” kako bi pomogao analizirati korisničko ponašanje. Informacije koje generira kolačić o Vašem korištenju web stranice općenito će se prenijeti i pohraniti u Google na poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovoj web stranici aktivirana je IP-anonimizacija koja skraćuje Vašu IP adresu na području država članica Europske unije ili drugih potpisnika Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima cijela IP adresa će se prvo prenositi na Googleove poslužitelje u SAD-u i tamo skratiti. Google će te informacije u ime operatora ove web stranice koristiti u svrhu analize Vašeg korištenje web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima na web stranici za web operatera i za pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti na web stranici i korištenje interneta. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi u okviru usluge Google Analytics Universal neće biti kombinirana s bilo kojim drugim podatcima koje ima Google. Možete odbiti pohranu kolačića odabirom odgovarajuće postavke na svom pregledniku, no imajte na umu da, ako ste to učinili, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice. Također možete isključiti praćenje od strane Google Analytics Universala preuzimanjem i instaliranjem opcije Google Universal Analytics “Opt-out Browser Add-on” za Vaš web preglednik: http://tools.google.com/dlpage/%20gaoptout?hl=en ili putem postavki kolačića na ovoj web stranici.

Ova mrežna stranica koristi Google Double Click Ad Exchange  softver. Te usluge omogućuju ciljano obraćanje posjetiteljima mrežnih stranica prikazujući personalizirane oglase na temelju interesa kada posjetite druge mrežne stranice koje su dio Googleove prikazivačke mreže. Google koristi ono što je poznato kao kolačići za analizu kako korisnici koriste mrežnu stranicu. Podaci prikupljeni kolačićima čine osnovu za oglašavanje na temelju interesa. U tu svrhu, Google pohranjuje mali niz brojeva u pregledniku posjetitelja neke stranice. Taj se broj koristi za bilježenje posjeta mrežnoj stranici i prikupljanje anonimnih podataka o tome kako se stranica koristi. Tijekom tog procesa ne prikupljaju se osobni podaci o posjetiteljima mrežne stranice. Ako naknadno posjetite još neku mrežnu stranicu koja je dio Googleove prikazivačke mreže, prikazivat će vam se oglasi koji su vrlo vjerojatno povezani s proizvodima ili informacijama koje ste prethodno pregledavali. Možete trajno isključiti kolačiće koje koristi Google ako kliknete na sljedeću poveznicu te preuzmite i instalirate sadržaj: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Alternativno, možete deaktivirati korištenje kolačića putem trećih osoba posjetom deaktivacijskoj stranici inicijative mrežnog oglašavanja na http://www.networkadvertising.org/choices/ i slijedeći upute sadržane na njima. Dodatne informacije o Googleovom oglašavanju i izjavi o privatnosti možete pronaći na: http://www.google.com/privacy/ads/.

 

7. Kako možete upravljati kolačićima

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje poveznice na upute popularnih preglednika FirefoxChromeSafari.

Ako želite upravljati kolačićima s naše web stranice, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica, možete koristiti alternativne mogućnosti.

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja, no na našoj web stranici neće biti razlike.

Web analitika domene paulovnija.hr i opt-out mogućnost

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim. Ako se iz nekog razloga protivite uporabi naših kolačića u ove svrhe, možete ovdje isključiti tu vrstu kolačića i obrisat ćemo ih te ih više nećemo spremati na Vašem uređaju dok ih ovdje ponovo ne uključite.

8. Izravni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našoj užoj i široj javnosti raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom klijentu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge. Koristimo se podacima koje ste podijelili s nama u sklopu ranije suradnje ili koje ste nam sami dali kako biste primali naše newslettere.

Obradu Vaših podataka u svrhe izravnog marketinga temeljimo na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu.

Vaše osobne podatke upotrebljavamo u sljedeće svrhe:

1. Radi obrade vaših zahtijevanih informacija, odnosno upita koje nam upućujete npr. putem obrazaca za kontakt;
2. Da bismo vam mogli poslati bilten koji ste naručili.
3. Da bismo osigurali da vam se naša stranica prezentira na što učinkovitiji i interesantniji način.
4. Da bismo unaprijedili naše poslovanje

U sklopu izravnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sljedeće svrhe i sljedećim kanalima:

Svim našim pretplatnicima paulovnija.hr newslettera, povremeno šaljemo obavijesti o informacijama o uslugama koje nudimo, bitnim novostima iz sfere poljoprivrede, ili druge informativne svrhe .

Podaci o Vašem e-mailu, te imenu i prezimenu na koje šaljemo newsletter, dobili smo od Vas kada ste ispunili newsletter formu na našoj web stranici. Pratimo tekuće zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Iz tog razloga šaljemo Newsletter samo korisnicima koji su se na njega pretplatili. Ako dobijete Newsletter a niste se na njega pretplatili, to može značiti jedino da Vas je netko pretplatio na Newsletter ili Vam ga je netko proslijedio tko ima pristup Vašoj email adresi. U bilo kojem trenutku možete prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka u ove svrhe, odnosno otkazati primanje našeg newslettera na načine opisane u nastavku.

Ukoliko ste s nama podijelili adresu svoje e-pošte, suglasni ste da se Vaša adresa e-pošte spremi u bazu email adresa potencijalnih klijenata / kupaca ili postojećih klijenata (Mailchimp) a potpisom ugovora o suradnji i/ili pružanju usluga dajete nam suglasnost da Vas pretplatimo na newsletter i šaljemo email poruke sa sa važnim informacijama, a u iznimnim situacijama i promocijama i posebnim ponudama.

Jamčimo da nećemo dijeliti ili prodavati Vašu e-adresu drugim tvrtkama

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga. Dodatno, prigovor na dobivanje newslettera možete u svakom trenutku uputiti klikom na poveznicu za odjavu u bilo kojem newsletteru.

Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava), Mirtalis d.o.o. koristi Mailchimp platformu i usluge društva “The Rocket Science Group, LLC” iz SAD-a, koje je sukladno izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u “Privacy Shield” programu suradnje između EU i SAD-a.

Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC
675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500
Atlanta, Georgia 30308, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka.

9. Vanjske poveznice i kolačići

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.

10. Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

 • Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu)
 • Osobni podaci uneseni u obrazac za komentare: dok vlasnik podataka ne zatraži brisanje
 • Upiti u sklopu potencijalne suradnje, podrške, izrade ponuda, računa, pružanja informacija o odrađivanju prakse ili upita za posao: dok vlasnik podataka ne zatraži brisanje. Ove podatke čuvamo kako bi poboljšali naše poslovanje i čine naš legitimni interes

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju obrada tih podataka je ograničena.

Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju u različitu svrhu, čuvamo ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaši podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju (a anonimizirani podaci se mogu zadržati) ili se brišu / uništavaju na siguran način.

11. Prava ispitanika

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, osiguravamo Vam sljedeća prava:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Prava na prigovor

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, imate pravo na pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, informacije o Vašim pravima i izvorima podataka ako nisu prikupljeni od Vas.

Ako se Vaši podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o odgovarajućim zaštitnim mjerama.

Kad je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a koji smo dužni provesti bez nepotrebnog odgađanja. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Imate pravo ishoditi od nas brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (primjerice, ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo Vas detaljno informirati u sklopu odgovora na Vaš zahtjev za brisanjem.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka u sljedećim situacijama: ako osporavate točnost; ako obrada nije zakonita, a protivite se brisanju; ako ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a nama nisu potrebni za obradu; ako ste uložili prigovor vezano za obradu Vaših osobnih podataka i čekate potvrdu.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo podatke koji se odnose na Vas i koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i prenijeti ih drugom pružatelju usluga tj. voditelju obrade podataka, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: obrada se temelji na Vašoj privoli ili na ugovoru i uz to se provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja svojih prava na prenosivost podataka imate pravo na izravni prijenos podataka od nas drugom voditelju obrade ako je to tehnički izvedivo.

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

 • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;
 • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva

12. Kako možete ostvarivati svoja prava

Kao korisnik naših usluga i posjetitelj naše web stranice, imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava. Informacije o osobnim podacima možete dobiti na stranici paulovnija.hr/osobni-podaci

Za osnovne informacije, ispravke ili neka druga pitanja u vezi Vaših osobnih podataka možete nas kontaktirati telefonom ili e-poštom na info@mirtalis.hr

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u svezi s obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb, na čijim stranicama možete pronaći dodatne informacije o načinu kontaktiranja.

 

13. Prijenos podataka trećim stranama

Ukoliko ste s nama podijelili osobne podatke, nećemo ih prosljeđivati trećim stranama bez Vašeg pristanka. Vaši osobni podatci prenosit će se trećim stranama samo koliko je potrebno za pružanje naše usluge ili ste nam za to dali suglasnost Nećemo prodavati, licencirati ili iznajmljivati Vaše osobne podatke trećim stranama. Možemo otkriti Vaše podatke kad u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje potrebno u skladu sa zakonima ili prema sudskom nalogu, ili radi zaštite prava, vlasništva ili sigurnosti drugih osoba, uključujući i našu vlastitu imovinu ili prava.

Pod kojim uvjetima se osobni podaci prosljeđuju trećima:

Osobne podatke korisnika i/ili klijenata Društvo prosljeđuje trećim osobama (uključujući nadležna tijela) samo u sljedećim slučajevima:

 1. a) privole korisnika i/ili kupca;
 2. b) radi ispunjenja zakonskih obveza Društva;
 3. c) kada je takva obrada nužna radi zaštite ključnih interesa korisnika i/ili klijenta.

Naši zaposlenici koji će obrađivati Vaše upite obavezali su se na diskreciju.

Nećemo prosljeđivati Vaše osobne podatke trećim bez Vašeg pristanka; osim u svrhu realizacije naših usluga za koje ste nas angažirali, koji možete opozvati u svako doba.

14. Sigurnost

Imajte na umu da se pristup trećih strana ne može u potpunosti isključiti ako se podatci prenose putem interneta. Budući da Mirtalis d.o.o.. još uvijek ne koristi šifrirane postupke prijenosa, zaštita od neovlaštenog pristupa ne može biti zajamčena. Ne možemo zajamčiti da se neke informacije ili osobni podatci neće zloupotrebljavati niti prosljeđivati trećim stranama. Ograđujemo se od odgovornosti prema Vama u slučaju takve zlouporabe ili objavljivanja. Ukoliko smatrate kako podaci koje sa nama dijelite nikako ne bi trebali izaći u javnost, nemojte ih dijeliti sa nama putem interneta.

15. Pravo na žalbu

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

Potvrda identiteta:

U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta. To služi zaštiti vaših prava i privatne sfere. i) Zlouporaba prava: Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

 

16. Dopune i izmjene

Zadržavamo pravo na promjenu ovih informacija o zaštiti podataka u svako doba. Odgovarajuće promjene bit će objavljene ovdje, tako da možete saznati sve o njima u bilo kojem trenutku. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.